X
    Категорије: Новости

Иницијатива за измјену Закона о правима бораца

УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА

ВЕТЕРАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“ (ВРС)

Број: 55-11-016

Дана: 27.11.2016.

Браћо ветерани и потомци,

У складу са нашим програмским циљевима у којима је зацртана и наша обавеза да предложимо Нови закон који регулише права ратних ветерана и чланова њихових породица, сматрам да смо кроз формирање Одбора у свим градовима и највећим општинама у Републици Српској стекли довољну снагу која нам је потребна да уђемо у ову врло тешку али неопходну и часну процедуру.

Потребно је да сваки Одбор ветерана у периоду од 01.12.2016. године до 15.12.2016. године прикупи по 100 потписа ратних ветерана и пунољетних чланова њихових породица на обрасцима који ће вам бити достављени из Секретаријата нашег Удружења.

На основу члана 78 Устава Републике Српске Народна Скупштина је обавезна да на основу 3000 наших потписа уђе у процедуру доношења Новог закона, јер по нашем мишљењу постојећи Закон о правима бораца је катастрофалан и потпуно дискриминише незапослену популацију ратних ветерана и има низ  неправедних и нелогичних одредби премасвим најзаслужнијим синовима Републике Српске и члановима њихових породица!

Нашу Редовну Скупштину ћемо одржати на Дан Републике Српске 9. јануара 2017. године у здању Народне Скупштине Републике Српске од које ћемо у прописаној процедури тражити простор за ову активност.

Ова наша Пета редовна Скупштина „Ветерана Републике Српске“ ће имати свечани карактер, јер на тај Дан славимо своју Републику Српску, али ћемо у присуству медија  Предсједнику Народне Скупштине Републике Српске предати потребне потписе и наш Нацрт Закона!

Братски вас молим да заједно истрајемо на овој нашој светој обавезе чији смо терет преузели у име свих наших погинулих сабораца, ратних војних инвалида, заробљених и несталих сабораца, добровољаца и нас случајно преживјелих ратних ветерана, те чланова породица свих набројаних категорија.

Очекујемо подршку свих правдољубивих сабораца без обзира којој Организацији, Савезу или Удружењу насталих из Одбрамбено-Отаџбинског рата припадају.

Очекујемо и подршку свих Институција Републике Српске, као и подршку свих народних посланика у Народној Скупштини Републике Српске!

Детаље припрема и спровођење ове институционалне процедуре  можете свакодневно пратити на нашој web.veteranisrpske.org која ће у потпуно новом дизајну и са новим активним апликацијама бити постављена 01. децембра у 00 часова.

Ко из било којих разлога не подржава промјену постојећег срамног закона или нама не вјерује –  и не треба нам!

Братски поздрав!

Предсједник

Душко Вукотић

 

 

gensekvrs:
Везани чланци