ВРИЈЕМЕ ЈЕ ЗА НОВИ ЗАКОН!

Ветерани Републике Српске од самог оснивања покушавају наћи начин како да побољшају статус популације коју представљају и детаљном анализом смо утврдичли да стварног побољшања стања оних који су најзаслужнији нема без три основна корака и то:

  • УСТАВНИ АМАНДМАН
  • РЕГИСТАР БОРАЦА
  • НОВИ-ПРАВЕДНИЈИ ЗАКОН О ПРАВИМА БОРАЦА   

Скупштински одбор за борачко-инвалидску заштиту Народне скупштине Републике Српске је на иницијативу Ветерана Републике Српске усвојио закључак да као заједничка иницијатива свих српских народних посланика иде иницијатива за Уставни амандман који гласи 

Борци-ветерани Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и чланови њихових породица уживају посебну заштиту у складу са законом“

За сад је изгледа та Иницијатива само мртво слово на папиру, али ми од тога одустати нећемо! 

Регистар бораца тренутно садржи имена 208.292 особе. Ми такав регистар НЕ ПРИЗНАЈЕМО!! Не признајемо ни појам „стечена права“ јер се овдје не ради о правима која су стечена него на нелегалан начин украдена! Од ревизије регистра одустати нећемо!

Наш тим за израду Закона већ дуже вријеме имаспреман преднацрт који можете погедати у прилогу. Не тврдимо да је наш преднацрт коначно рјешење али сматрамо да је добра основа. Смаатрамо и да овакав Закон сутра може ићи у процедуру јер је јако квалитето студиозно одрађен. Вријеме је за нови-праведнији Закон. Нађите времена и прочитајте наш преднацрт Закона. Очекујемо од вас да се активно укључите и подржите активности које проводимо!

 

Prednacrt Zakona

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *