Инцијатива за доношење Закона о правима бораца

Скупштина Удружења „Ветерана Републике Српске“, која је одржана у Броду, донијела је одлуку о покретању грађанске инцијативе за доношење Закона о правима бораца и доношење амандмана на Устав Републике Српске, којим ће права бораца бити Уставна категрија.
Brod
Ветерани Републике Српске са овим приједлозима пред Народну Скупштину Републике Српске изаће 14. фебрурара 2017.

„Ветерани Републике Српске“ са приједлогом амандмана на Устав Републике Српске, излазе да би брига о борачкој полупацији, односно ветеранима одбрамбено отаџбинског рата и њиховим породицама, била Законом дефинисана обавеза.

– Односи се на доношење једног уставног амандмана, који коначно дефинише српског борца, однсно припадника ВРС и члана његове породице, учесника Одбрамбено отаџбинског рата. И друга инцијатива је измјена постојећег Закона о правима бораца, за којег ветерани сматрају да је катастрофалан, истакао је Душко Вукотић предсједник Удружења „Ветерана Републике Српске“

Ветерани су упутили и позив на саборност, свих Удружења, проистеклих из Одбрамбено отабинског рата, како би војник Републике Српске, напокон добио своје мјесто које заслужује у друштву.

У Удружењу „Ветерана Републике Српске“, кажу да су 14. фебрурар изабрали, као принципијелан датум, јер се на тај дан обиљежава Дан борца и Први српски устанак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *