Делегација Ветерани РС предала 3000 потписа

Делегација Удружења „Ветерани Републике Српске“ Народној скупштини Републике Српске предала је три хиљаде потписа ратних ветерана за покретање процедуре уставног одређења бораца – ветерана и чланова њихових породица, као и процедура за усвајање Приједлога закона о правима бораца.


Предсједник Скупштине Удружења Драган Савић, каже да неће одустати од захтјева и да ће кроз институције Републике Српске настојати да се изборе за бољи положај бораца у друштву.

„Ми долазимо у позицију да до Видовдана ријешимо овај проблем онда ће бити много другачије. Ми смо увјерени да ће доћи до промјене система вриједности које је данас на дну моралне љествице“, изјавио је Драган Савић, предсједник Скупштине Удружења „Ветерани Републике Српске“.

Генерални секретар „Ветерана“ Александар Недић појаснио је да је ријеч о 3.000 Уставом предвиђених потписа ратних ветерана и чланова њихових породица са бирачким правом.

Недић је рекао да су задовољени законски и пословнички услови који обавезују Народну скупштину да на основу грађанске иницијативе отпочне законодавни процес на Уставном амандману који се односи на уставно одређење бораца – ветерана и чланова њихових породица, као и процедура за усвајање Приједлога закона о правима бораца, чији је предлагач ово удружење.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *