Борци за борце!

Не знам да ли уопште има потребе било шта објашњавати на ту тему, али лично имам осјећај да се појединци труде да унесу што већу забуну међу борце.

Удружење „Ветерани Републике Српске“ је удружење од јавног интереса за Републику Српску од фебруара 2016. године и сво ово вријеме настојимо да проблеме бораца вратимо у институције Републике Српске и да се проблеми рјешавају на институционалан начин. Сматрам да смо то и успјели, а можете и сами провјерити колико се уопште причало о борцима прије тога. Бићу брутално искрен и рећи да ниједна политичка партија до сада није имала разумијевања за проблеме у којој се налази борачка популација осим пар појединаца (из различитих политичких опција) који су одмах и без размишљања потписали нашу иницијативу за уставни амамндман.

Исто тако морам нагласити да Република Српска сво вријеме издваја значајна средства у област борачко-инвалидске заштите али се вртимо у круг и многи проблеми остају неријешени. Ми, Ветерани Републике Српске сматрамо да брига о борцима не смије да се своди само на бригу о породицама наших погинулих сабораца и ратних-војних инвалида јер најмлађи борац Одбрамбено-отаџбинског рата има данас близу педест година и неправедно су заборављени од државе коју су стварали. Не знам да ли требам понављати да само један борац није остао жив и пружао отпор из рова, показујући тиме да је иза њега његова кућа, село, град и Република Српска ми данас не би били ту гдје јесмо без обзира на све жртве. И сви ми смо само игром случаја остали живи јер нам је живот свакодневно био изложен разним опасностима.

Да се вратим на почетак! У задње вријеме се појављују појединци који нису учесници Одбрамбено-отаџбинског рата или су чак ДЕЗЕРТЕРИ, те се кријући иза борбе за права бораца боре за неку од политичких партија. Они нису борци славне Војске Републике Српске, него страначки борци и као такве их треба означити! Није нам намјера да их гушимо у борби за њихова политичка убијеђења али нећемо дозволити да скупљају политичке поене кријући се иза борбе за права бораца. Поштовани саборци, братски вас молимо да провјерите сваког ко се представља као борац за права бораца и ако у вашој локалној заједници примјетите неког „лажњака“ да нам то јавите, а ми ћемо јавно објавити. Сви ми међусобно се најбоље познајемо и знамо ко је био ту а ко не.

Наше активности су свима мање-више познате, нема нас у медијима јер смо своји. Не треба нам ордење и поздрављамо и подржавамо сваки помак у искреној борби за права бораца. Наши људи су препознатљиви по обиљежјима, ознакама и заставама које увијек с поносом истичемо.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *